Zomerbanden, winterbanden en all season banden

De juiste banden onder je Dacia Sandero, Duster, Lodgy of Spring zijn essentieel voor je veiligheid en het brandstofverbruik. Daarnaast kan de rolweerstand van de banden bepalend zijn voor het geluidsniveau.

zomerbanden van een Dacia

Zomerbanden

Het rubber van zomerbanden is erg stevig en hard. Zo zijn deze banden bestendig tegen het hete asfalt in de zomer. De warmte van de weg zorgt er namelijk voor dat het rubber van de band ook opwarmt en zachter wordt. Een goede harde zomerband is dus van belang voor een goede grip en betere acceleratie op een warm wegdek. Het profiel van zomerbanden is ongeveer 7 millimeter diep, wat een ‘normaal’ profiel is. Dit profiel en het stevige rubber van zomerbanden geeft extra goede grip bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. Bij lagere temperaturen verruil je de zomerbanden voor winterbanden.

Dacia Duster All Season Banden

Niet meer wisselen, wel zo makkelijk

All Season banden voor ieder moment van het jaar

Zie je er tegenop om twee keer per jaar van banden te wisselen? Kies dan voor all season banden. Zeker als je weinig kilometers maakt, zijn all season banden een prima alternatief. De samenstelling van de banden is zeer geschikt is voor ons Nederlandse klimaat.

Houd meer afstand als het sneeuwt en vriest
All season banden presteren goed tijdens milde winters en natte zomers, maar als het echt koud wordt en sneeuwt, blijft het natuurlijk opletten. Houd dan voldoende afstand en pas je snelheid aan.

Dacia Duster all season banden

Een Alpine-symbool op je band?
Een all season band met een Alpine-symbool geeft je nog meer grip in de winter. Met deze banden onder je Dacia, mag je ook in landen rijden waar winterbanden verplicht zijn, zoals Duitsland. Ga je de (diepe) sneeuw in, of ga je op wintersport? Kies dan voor de zekerheid voor echte winterbanden.

Check regelmatig het profiel, zeker voor de winter
Voor optimale prestaties in de winter moeten de all season banden een minimale profieldiepte van 4 mm hebben. Check daarom vóór de winter of je banden aan vervanging toe zijn. Even langs de Dacia-dealer kan onnodige problemen voorkomen.

Dacia Duster zomerbanden winterbanden all season banden

kortere remweg en verbeterende wegligging

WINTERBANDEN

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg en verbeterende wegligging, omdat je auto meer grip heeft op natte, gladde en besneeuwde wegen. Je herkent winterbanden aan de letters M+S (modder en sneeuw) én aan het ‘sneeuwvlokje’ op de zijkant van de band. Heb je al winterbanden? Houd er dan rekening mee dat deze bij een profiel van minder dan 4 millimeter geen winterprestaties meer kunnen leveren. Zorg dus dat je tijdig je versleten winterbanden vervangt door nieuwe. Vergeet in de lente ook niet je zomerbanden weer op tijd te laten monteren, winterbanden slijten in warmer weer een stuk harder en je verbruikt meer brandstof.

Winterbandensets

Profiteer bij je dealer van:

A-merk banden
A-merk banden
Bijvoorbeeld Michelin en Goodyear
Winterbanden zowel set als los verkrijgbaar
Winterbanden zowel set als los verkrijgbaar
Kies voor voorgemonteerde banden op stalen velgen of kies voor losse winterbanden
Scherpe prijzen
Scherpe prijzen
Afhankelijk van het merk en de maat van de band bieden wij zeer scherpe all-in prijzen.
Opslag
Opslag
Vraag naar de mogelijkheden voor het opslaan van je zomer- / winterbanden
dacia range
Premium Pas
Vraag nu Premium Pas aan voor slechts €49,95 per jaar en profiteer van extra voordeel bij jouw Dacia-dealer ter waarde van ruim €180,-, waaronder gratis bandenreparatie d.m.v. een plug.

Ontdek meer van onze services