BELANGRIJK: VERVANG JE DISTRIBUTIERIEM EN/OF MULTIRIEM TIJDIG!

De distributieriem en/of multiriem van jouw Dacia is essentieel voor de goede werking van de motor. Op tijd vervangen is daarom van groot belang en voorkomt gevolgschade.

Wat is een distributieriem?

Dat is een heel verhaal, maar de distributieriem regelt - kort gezegd - de samenwerking tussen alle draaiende en op- en neergaande onderdelen in de motor. Anders gezegd: zonder distributieriem riem geen lopende motor en dus geen aandrijving. Als hij breekt, stopt de motor onmiddellijk met draaien - ook op hoge snelheid - en is de kans op motorschade aanzienlijk. De kosten lopen dan al snel veel hoger op dan alleen de vervanging van de riem.

Wat is een multiriem?

Aan de motor zitten belangrijke draaiende onderdelen bevestigd, zoals de dynamo, de pomp voor de stuurbekrachtiging en de pomp voor de airco. De multiriem wordt aangedreven door de motor en zorgt ervoor dat deze onderdelen hun werk kunnen doen. Als de multiriem breekt, vallen er vitale functies uit tijdens het rijden en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het is dan ook belangrijk om de multiriem tijdig te vervangen.

Dacia - After Sales-services voor de distributieriem

Redenen om de riem te vervangen

Breekt de distributieriem of multiriem? Dan is ernstige motorschade vaak het gevolg. Voorkom dit en laat ze preventief vervangen. Dit is een nauwkeurige klus, waar je een specialist voor nodig hebt. Onze monteurs gebruiken hiervoor speciaal gereedschap om de riemen volgens fabrieksvoorschriften perfect af te stellen. Dacia heeft hiervoor een All-in prijs mét Laagste Prijsgarantie.

De All-in prijs dekt:
• De distributieriem en/of multiriem
• De spanrol(len)
• De looprol(len)

Dacia outdoor

Wanneer is de distributieriem van mijn auto aan vervanging toe?

Wanneer je de distributieriem moet vervangen, is afhankelijk van zowel leeftijd als de gereden kilometers. Maar deze vervangingsintervallen zijn bij veel modellen niet hetzelfde. 

Vraag daarom bij de dealer om een onderhoudsschema van jouw auto. Dan weet je precies waar je aan toe bent.