Dacia strijdt vanaf 2025 mee in de Dakar Rally

In 2025 maakt Dacia zijn debuut als autofabrikant in het World Rally-Raid Championship. Daarin strijden drie teams om de winst onder leiding van de ervaren coureurs Sébastien Loeb, Cristina Gutierrez Herrero en Nasser Al-Attiyah.

Dacia x Dakar S*******
Dacia x Dakar

Toewijding zit in het Dacia DNA

Denis Le Vot, CEO Dacia

<< Dacia en Dakar zijn een perfecte match! De Dakar Rally is niet alleen een test voor de robuustheid van Dacia, maar toont ook onze toewijding aan koolstofarme mobiliteit. We zijn erg enthousiast om deel te nemen aan Dakar met onze synthetische brandstoftechnologie. Met de beste teams en coureurs is Dacia een serieuze kanshebber in de rally. >> 

Sandrider

Racen met hoge prestaties en lage milieu-impact

Sandrider maakt gebruik van koolstofarme energieoplossingen, zoals synthetische brandstoffen. Met nieuwe technische kenmerken past de Sandrider zich aan de behoeften en prestaties aan van de coureurs. 

Robuust

De Sandrider heeft een versterkte, lichtgewicht, stalen buizen chassis, carrosseriedelen van carbon en 4x4 wielaandrijving met verhoogde gewichtsverdeling aan de voorzijde voor verbeterde trekkracht.

Essentieel

Verbeterde zichtbaarheid dankzij een dieper invallende motorkap en antireflectiecoating op het bovenste deel van het dashboard.

Eco-Smart

Geoptimaliseerde aerodynamica, gewichtsvermindering, thermomanagement en koolstofarme synthetische brandstof geproduceerd door Aramco.

The Dacia Sandriders

EEN TEAM VOOR DE WINST

Drie teams strijden voor de winst, onder leiding van deze ervaren coureurs.

Cristina Gutierrez Herrero

Dacia x Dakar pilotes

De 32-jarige Spaanse rallypilote Cristina is één van de leidende vrouwelijke figuren in de wereld van de off-road rallysport. Ze won de categorie T3 in de Rally-Raid World Cup in 2021 en heeft sinds 2017 acht keer deelgenomen aan de Dakar Rally. De bijrijder van Cristina is Pablo Moreno Huete.

Sébastien Loeb

Dacia x Dakar pilotes

De 49-jarige Franse rallycoureur Sébastien won het World Rally Championship maar liefst 9 keer op rij van 2004 tot 2012. Hij is de meest succesvolle coureur in de autosportgeschiedenis en wordt vaak beschouwd als de grootste rallybestuurder aller tijden. Sébastien doet mee aan Dakar sinds 2016 en rijdt nu samen met zijn bijrijder Fabian Lurquin.

Nasser Al-Attiyah

Dacia x Dakar pilotes

De 53-jarige Nasser uit Qatar is onder meer vijfvoudig winnaar van de Cross-Country Rally World Cup en tweevoudig winnaar van het Rally Raid World Championship. Hij is een echte legende van de Dakar en heeft vijf keer de overwinning behaald in dit iconische evenement: in 2011, 2015, 2019, 2022 en 2023. 

ontdek meer Dacia

Dacia Manifesto

Dacia Manifesto Concept Car

De voorganger van de Sandrider

ontdek meer
Dacia en l'UTMB®

UTMB® World Series

Dacia partner van UTMB®

ontdek meer