De juiste winterbanden voor jouw Dacia

Met deze banden kom je veilig de winter door

Dacia winterbanden

een set winterbanden

Winterbanden houden je Dacia veilig
Gaat de temperatuur richting vriespunt? Dan is het tijd om snel winterbanden te monteren. Met de juiste winterbanden houdt jouw Dacia grip op de weg bij lage temperaturen. En blijft je remweg kort. 

Zachter rubber en een grover profiel
Dankzij de specifieke rubbersamenstelling en het grove profiel grijpen de winterbanden zich vast in sneeuw, blubber en ijs. Ook blijft de band soepel in de kou, zodat de band beter contact maakt met de weg.

Welke winterbanden moet je hebben?
Er zijn verschillende typen winterbanden, elk met een ander profiel en iets andere samenstelling. Maar hoe weet je of je de goede hebt? Samen met Vredestein bieden we voor elke Dacia een perfecte set winterbanden.

Dacia banden in de sneeuw

winterbanden monteren en opslaan

Winterbanden kopen en laten monteren
Nu je weet welke winterbanden je nodig hebt, kun je ze direct bestellen bij de Dacia dealer. De winterbanden worden gebalanceerd geleverd. Voor het monteren van de wielen kan de dealer een kleine vergoeding vragen.

Wat doe je met je zomerbanden?
Heb je thuis geen ruimte om een set banden op te slaan? Je Dacia dealer kan ze voor je opslaan in een ‘bandenhotel’. Daar blijven ze liggen totdat het weer tijd is om van banden te wisselen.

Is winterbanden huren goedkoper dan kopen?
Je leest wel eens over het huren van winterbanden. Bijvoorbeeld om naar de wintersport te gaan. Dat is eigenlijk alleen handig als je nooit je banden wisselt en op all-season banden rijdt. Dacia raad aan om toch voor winterbanden te kiezen bij temperaturen onder de +7 graden celsius. Een winterband is dan de veiligste optie. 

Winterband-weetje

Als de temperatuur onder de +7 graden celsius duikt zorgen winterbanden voor meer grip, bieden een betere wegligging en een kortere remweg.

Winterband-weetje

In een winterband zit meer natuurrubber. De winterband blijft daardoor soepel bij lagere temperaturen en ‘vormt’ zich naar de oneffenheden van het wegdek. 

Winterband-weetje

Een winterband heeft lamellen: een soort zaagtanden waarmee de banden veel losse sneeuw en water kunnen verplaatsen. Zo voorkomen de lamellen dat er water of sneeuw tussen het rubber en het wegdek komt.