Winterbanden kopen en monteren

Rijd veilig de koude maanden door met goede winterbanden en bekijk onze winterbandensets. 

Dacia winterbanden

een set winterbanden kopen

Gaat de temperatuur richting vriespunt? Dan is het tijd om snel winterbanden te monteren. Met de juiste winterbanden houdt jouw Dacia grip op de weg bij lage temperaturen. En blijft je remweg kort. 

 

Winterbanden vergelijken: welke moet je hebben?

Er zijn verschillende typen winterbanden, elk met een ander profiel en iets andere samenstelling. Ook heb je de keuze voor all-season banden. Wat is voor jouw Dacia de bese keuze?

 

Stalen of aluminium velgen
Natuurlijk is veiligheid het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat. Daarom heeft Dacia winterbandensets samengesteld met sportieve moderne aluminium velgen. Ook zijn er winterbanden sets met neutrale stalen velgen beschikbaar.

Winterbandensets bekijken

Waarom winterbanden?

Natuurlijk is veiligheid het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat. Daarom heeft Dacia winterbandensets samengesteld met sportieve moderne aluminium velgen. Ook zijn er winterbanden sets met neutrale stalen velgen beschikbaar.

Wanneer zijn winterbanden nodig?

Als de temperatuur onder de +7 graden Celsius duikt is de winterband de veiligste optie. Ze zorgen voor meer grip, bieden een betere wegligging en een kortere remweg.

meer natuurrubber

Een winterband heeft meer natuurrubber, een zomerband meer synthetisch rubber. De winterband blijft daardoor soepel bij lagere temperaturen en ‘vormt’ zich beter naar de oneffenheden van het wegdek.

Het belang van grip

Met grip bedoelen we hoe goed een band het wegdek ‘vastplakt’. Ook is het belangrijk dat een band zich vormt naar de oneffenheden op het wegdek. Vooral in de winter is dit belangrijk, wanneer je over kleine ophopingen van sneeuw rijdt.

Wat zijn lamellen?

Een winterband heeft lamellen: een soort zaagtanden waarmee de banden veel losse sneeuw en water kunnen verplaatsen. Zo voorkomen de lamellen dat er water of sneeuw tussen het rubber en het wegdek komt.

Alt Image C29

Montage en opslag

Je winterbanden bestel je direct bij jouw Dacia dealer of in de accessoire e-shop van Dacia. De wielen worden gebalanceerd geleverd. Voor de montage van de wielen kan de dealer een kleine vergoeding vragen. 
 
Het bandenhotel

Niet iedereen heeft thuis de ruimte om een set banden op te slaan. Dat doet de Dacia dealer graag voor je. Je banden krijgen dan een plaatsje in een bandenhotel, totdat het weer tijd is om van banden te wisselen. Ze worden onder ideale omstandigheden opgeslagen om een lange levensduur van jouw winterbandenset te garanderen. 

Winterbandensets bekijken

Ontdek meer van onze services