ECO-G (LPG) en veiligheid

Tanken van LPG bij een regulier en officieel tankstation is veilig. Voor het bewaren, vervoeren en tanken van een brandstof gelden zeer strenge veiligheidsregels, dus ook voor ECO-G modellen. LPG is daarmee niet meer of minder gevaarlijk dan het tanken van diesel of benzine.

Net zo betrouwbaar

 Dacia ECO-G - Jogger Extreme

Een ECO-G (LPG) model moet aan allerlei strenge veiligheidseisen voldoen. Zo ondergaan de onderdelen van het ECO-G systeem, inclusief de tank, allerlei testen (waaronder hoge druk) en moeten de onderdelen voldoen aan diverse officiële richtlijnen.

Altijd met de kwaliteit van Dacia

 Dacia ECO-G - Dacia-kwaliteit

Onze LPG-tank is zes keer steviger dan alle andere LPG-tanks op de markt, zonder dat dit ten koste gaat van de grootte van de bagageruimte. Dankzij allerlei veiligheidsmechanismen is de kans op ontploffingsgevaar vrijwel nihil.  Ook is een tank dermate sterk dat deze bij auto-ongelukken vrijwel nooit scheurt.

LPG-3 (derde generatie)

 Dacia ECO-G - Dacia-garantie

De ECO-G installaties Renault en Dacia behoren tot de derde generatie (LPG-G3). Dat betekent dat alle technologie en innovatie van de vorige 2 generaties hier verder is verbeterd en toegepast. Een G3 installatie is qua uitstoot milieuvriendelijker en daardoor heb je een voordeel in de wegenbelasting ten opzichte van oudere LPG installaties.

Man met baggage bij Sandero Stepway

Kofferruimte na installatie

Er blijft meer dan genoeg kofferruimte over met een LPG-installatie in jouw Dacia.

Bij een installatie worden enkele componenten onder de motorkap geplaatst en de LPG-tank komt precies op de plaats van het reservewiel. Hierdoor is je kofferbak net zo groot als bij dezelfde versie op benzine. Je kunt alleen niet meer kiezen voor de mogelijkheid voor een reservewiel, daar zit nu de LPG-tank.

Sandero

Uitstoot en turbo

Tot wel 21% minder CO2 en 81% minder fijnstof dan benzinevoertuigen. Ook levert LPG tot wel 74% minder NOx-uitstoot dan dieselvoertuigen.

Een motor met turbo is uitermate geschikt voor het rijden op LPG. Dit omdat de extra hoeveelheid lucht die door de turbo in de motor wordt geperst juist prima te combineren is met LPG wat een octaangetal heeft van 108, terwijl benzine een octaangetal heeft van 95 of 98.

Nog meer voordelen van Dacia ECO-G

 Dacia ECO-G - Eenvoudige technologie

Gebruiksvriendelijk

meer over tanken