Dacia Manifesto conceptcar outdoor bergen

Manifesto: Conceptcar van Dacia

Dacia conceptcar Manifesto sneeuw

Een rijdend laboratorium

De Manifesto conceptcar is een rijdend laboratorium boordevol ideeën die in verbinding staan met de natuur, het milieu respecteren en tal van innovaties voorstellen. In sommige gevallen zullen die ideeën en innovaties ook hun weg vinden naar toekomstige Dacia-modellen.

 

Dacia conceptcar Manifesto interieur

Supercompacte en open SUV

De Dacia Manifesto conceptcar is een supercompacte en volledig open SUV. Je voelt je als passagier daardoor volledig één met de natuur. Deze even lichte als stille, elektrische metgezel geeft wendbaarheid prioriteit boven snelheid.

 

Met de Manifesto conceptcar bevestigt Dacia opnieuw zijn visie op een essentieel, cool, robuust, betaalbaar en milieuvriendelijk voertuig.

Essentieel & cool

Zuinige, flexibele en veelzijdige oplossingen die gericht zijn op het voldoen aan jouw behoeften.

Robuust & outdoor

Praktisch, robuust en betrouwbaar, ongeacht de omstandigheden op de weg.

Eco & slim

Bij Dacia gaan milieuvriendelijk en efficiënt hand in hand.

 

Essentieel & cool

Wij willen onze auto's laten voldoen aan zoveel mogelijk behoeften. Maar dan zonder alle overbodige toeters en bellen. Wij ontwerpen immers zuinige, flexibele en veelzijdige oplossingen die gericht zijn op datgene wat het belangrijkst is: het voldoen aan jouw behoeften. Het liefst op een slimme, coole en betaalbare manier.

Bekijk deze gadgets

Robuust & outdoor

Dacia-modellen zijn praktisch, robuust en betrouwbaar, ongeacht de omstandigheden op de weg.

All-terrain

De Manifesto voldoet met zijn vierwielaandrijving, grotere bodemspeling, grote wielen en een carrosserie die zelfs het zwaarste terrein aankan aan alle outdoorcriteria.

Duurzaam

Van binnen en van buiten. Wij werken er momenteel aan om het reinigen van onze interieurs – inclusief vloermatten en stoelbekleding – duurzamer en gemakkelijker te maken. Deze verbeteringen zullen volgend jaar al in onze auto's aanwezig zijn.

Slim stoeldesign

Dacia conceptcar - stoelen

De stoelhoezen zijn afneembaar en zijn in een handomdraai te transformeren in een slaapzak. 

Multifunctioneel dak

Dacia conceptcar - dak

Het multifunctionele dak is veelzijdig. Het kan uitgeklapt worden en bevat verstelbare dakdragers om allerlei soorten bagage te vervoeren. Dit is een verdere ontwikkeling van de multifunctionele dakdragers waarmee de Sandero Stepway en Jogger al uitgerust zijn.

Slim beladen

Dacia conceptcar - werkbank
Deze conceptcar is gemakkelijk te beladen. Ook is hij uitgerust met een lier om zo je spullen op hun plaats te houden. Er is ook een optie ontwikkeld om de achterkant van de conceptcar om te vormen tot een tafel of werkbank.

Eco & slim

Bij Dacia beschouwen we het als onze missie om milieuvriendelijkere modellen te ontwikkelen door middel van economisch en verantwoord design. Om de wereld te verkennen zonder gevolgen voor het milieu en klimaat, heeft de Manifesto een opmerkelijk kleine ecologische voetafdruk. De zuinige en lichte conceptcar introduceert ook slimme innovaties zoals Starkle®, gerecycled plastic en airless banden.

ontdek ook ...

De filosofie van Dacia

De filosofie van Dacia

Dacia Spring

Dacia Spring Electric