Zodra alle lichten op groen staan en het startschot klinkt, pakken we de auto in voor een vakantie naar het zonovergoten Italië, het prachtige Frankrijk of naar een andere Europese bestemming. Of je er nu een relaxte of sportieve vakantie van maakt: onze modellen kunnen met gemak jouw caravan of fietsendrager aan. Benieuwd hoe dat zit? Lees snel verder.

Ik ga op vakantie en neem mee

Een autovakantie heeft veel voordelen: je verplaatst jezelf gemakkelijk van A naar B, je hebt het comfort van je eigen auto en je laadt zoveel spullen in als je maar wilt. Denk je aan een roadtrip door het platteland van Frankrijk? Geen moeite voor de Dacia Duster. Naast de mogelijkheid voor een fietsendrager, heeft de Dacia Duster ook dakdragers. Aan bagageruimte geen gebrek dus. Daarnaast heeft de avontuurlijke Dacia Duster een maximaal geremd aanhanggewicht van 1.500 kg. Een caravan trekken is een koud kunstje. Je hoeft alleen nog te bedenken waar je onderweg zoal stopt.

Door het gewicht van de caravan en de luchtweerstand die daarbij komt kijken, verbruikt de Dacia Duster iets meer brandstof. Maar geen zorgen, kleine hellingen neemt de auto met groot gemak. Mocht een roadtrip door de Pyreneeën toch meer iets voor jou zijn, dan raden we je aan om de belading zo te verdelen dat de maximale kogeldruk niet wordt overschreden. Zo voorkom je dat je gaat slingeren en geniet je van een zorgeloze vakantie. Hier vind je inpaktips voor op vakantie.

Op fietsvakantie

Of je nu een e-bike of een stalen ros hebt, alleen reist of met z’n tweeën: de Dacia Sandero draagt met gemak twee fietsen met zich mee. Onze fietsendrager bevestig je snel en makkelijk op de trekhaak. Afstellen is niet eens nodig. Je hebt de keuze uit een zwanenhals-trekhaak (vast) of een afneembare trekhaak. Met een maximaal geremd aanhanggewicht van 1.100 kg kan de Dacia Sandero zelfs kleinere caravans en boten te trekken. Net welk voertuig je prefereert op reis.

Toch een echte fietser? Dan is de Dacia Duster ook een uitstekende optie. De fietsendrager is makkelijk te bevestigen en je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet meer bij je bagage kunt. De laadklep van de Dacia Duster gaat nog steeds open, zelfs met fietsen op de fietsendrager. Dat is nog eens stressvrij vakantie vieren.

Het model voor iedere reis

Als je niet vaak je trekhaak gebruikt, maar wel af en toe op roadtrip, skivakantie of fietsvakantie wilt gaan, is de Dacia Sandero Stepway een geschikt model. Naast makkelijk te monteren dakdragers, is de Dacia Sandero Stepway ook voorzien van een afneembare trekhaak of een zwanenhals-trekhaak. Met een maximaal aanhanggewicht van 1.100 kg, is de auto geschikt voor caravans, boten en fietsen. Eigenlijk past de Dacia Sandero Stepway gewoon bij elk huishouden.

Zowel de Dacia Sandero, de Dacia Sandero Stepway als de Dacia Duster zijn erg veilige keuzes voor op reis. Met blind spot warning en parkeersensoren zie je niets over het hoofd. Door de Hill Start Assist bij alle modellen tour je comfortabel door de bergen, zelfs met een caravan. Verdeel in dat geval je bagage wel goed, zodat de maximale kogeldruk niet wordt overschreden. Slingeren willen we natuurlijk voorkomen.


Kortom: alle soorten vakanties is er een Dacia. Waar brengt Dacia jou straks naartoe?


Meer weten over het trekgewicht? Check de brochure van jouw favoriete model of neem contact op met jouw dealer.