samenvatting

Het wintersportseizoen is in volle gang! Vertrek jij binnenkort ook naar de sneeuw met je Dacia? Dan is het niet alleen tijd om je eigen koffer in te pakken, maar ook om na te denken over alles wat je auto nodig heeft!

1. Survivalpakket voor pech onderweg

Het klinkt wellicht een beetje dramatisch, maar een overlevingspakket voor in je auto kan heel handig zijn! Waar moet je aan denken? Een EHBO setje, ruitenkrabber, fluorescerend vestje, handschoenen, portable telefoonoplader, zaklamp en lang houdbaar eten en drinken. Verder is ook een warme deken en een voorraad waxinelichtjes geen overbodige luxe, mocht het onderweg heel koud worden en je stil komen te staan.

 

Tip: leg het survivalpakket op een plek in je Dacia waar je makkelijk bij kunt. Meer weten over inpakken? Lees ons blog ‘6 inpaktips voor jouw volgende vakantie’. 

2. Entertainment voor de kids

Onderweg naar wintersport zit je vaak lang in de auto. Vooral voor de kids kan dat als een eeuwigheid voelen. Zorg daarom voor voldoende entertainment onderweg! Denk daarnaast ook aan (strip)boeken, luisterboeken en apps op de tablet/smartphone (vergeet de laadkabeltjes niet).

3. Tolvignetten en milieustickers om lekker door te kunnen rijden

Rijd je onderweg naar wintersport door een Duitse binnenstad, door Zwitserland of Oostenrijk? Dan heb je een tolvignet (een autosticker die aangeeft dat je de tol voor de weg hebt betaald) of een milieusticker (een bewijs dat je auto aan de gestelde milieunormen voldoet) nodig. Wist je dat je deze van tevoren kunt aanschaffen via internet? Dat scheelt weer oponthoud onderweg!

4. Wintercheck: is je auto er helemaal klaar voor?

Wil je zeker weten dat je auto voorbereid is op wintersport? Kom bij ons langs voor de Dacia Wintercheck en laat je Dacia controleren op 10 vitale punten. We kijken naar de banden, remmen, ruitenwissers, verwarming, carrosserie, uitlaat, vloeistoffen, verlichting, sloten, portieren en het elektrisch systeem (inclusief accu). Zo, kun je deze check in één keer van je lijstje afstrepen!