Liefhebbers

De grootste Dacia-fans van Nederland

16-1-2019

Dacia fans

Er zijn geen grotere fans van Dacia dan de “Daciasten”. Deze groep trouwe Dacia-rijders zocht een manier om in contact te komen met andere Dacia-fans. Om dit doel te bereiken, maakten ze een website. Al snel groeide de site uit tot een online fanclub van Dacia-rijders uit heel Nederland. De club telt nu ruim 100 actieve leden en groeit nog altijd. We interviewden Rick Dekker van Dacia Club Nederland en stelden hem vragen over de grootste fanclub van ons merk. Lees je mee?

De Daciasten, of Dacia Club Nederland, zijn ontstaan vanuit een website voor fans van het merk Dacia. Rick kwam via een andere manier bij de club: “Een lid attendeerde mij op de club en ik deed die maand gelijk mee met de puzzelrit. Hierna heb ik mij gelijk aangemeld.” Dit was in 2014 en sindsdien is Rick lid van de Dacia Club Nederland en zit hij tevens in het bestuur.

De auto van Rick

Maar wat voor auto rijdt Rick zelf? Eerst reed hij in de Dacia Logan en nu heeft hij een Dacia Duster: “Beide geweldige auto’s.” Rick rijdt jaarlijks veel kilometers in zijn Dacia en ook gaat hij er regelmatig mee op vakantie. Zo is hij met z’n Dacia Logan naar Berlijn gereden en door de bergen van Oostenrijk: “De Logan is lekker ruim en heeft een goede versnellingsbak, wat helpt als je door de bergen rijdt.”

Puzzelrit

De Daciasten doen allerlei leuke activiteiten. Zo organiseren zij ieder jaar een puzzelrit. De puzzelrit werkt als volgt: iedereen rijdt in een Dacia een bepaalde route en onderweg moeten ze een aantal vragen beantwoorden. Degene die de meeste vragen goed heeft én als eerste binnenkomt, wint de puzzelrit. De puzzelrit is één van de populairste activiteiten van de club, maar de club doet meer. Zo staat op de site dat de club voordeel wil creëren voor leden. Ze bieden bijvoorbeeld een pre introductie van de Dacia Duster. Leden kunnen dan als één van de eersten de Dacia Duster bekijken, voordat deze in de showroom staat.

Een vraagbaak

Naast een actieve club is er ook veel activiteit op de website: “De site is voor veel mensen een vraagbaak.” Op de site wordt er antwoord gegeven op allerlei vragen. Van hele algemene vragen tot specifieke vragen over product technische onderwerpen. Rick krijgt een aantal vragen per week en probeert deze zo goed mogelijk te beantwoorden: “Ik ben Dacia specialist en kan daarom op veel vragen een antwoord geven.”

Trouwe Dacia-rijders

De Daciasten zijn een enthousiaste groep trouwe Dacia rijders die regelmatig bij elkaar komen en een gezamenlijke liefde hebben: hun Dacia. De club blijft groeien en in de toekomst zullen zij nog meer leuke activiteiten organiseren. Wil jij als Dacia rijder ook bij de Daciasten? Volg ze op Facebook!