Veel auto voor een Dacia-prijs. Lees de reviews van de vakpers.

Robuuster en stoerder dan ooit

Autoweek testte de Dacia Sandero Stepway uitgebreid. De autojournalist van bijna twee meter heeft genoeg beenruimte, zowel voor- als achterin, en merkt dan ook terecht op dat je 'voor dat geld een vrij ruime auto' hebt. De conclusie is duidelijk: “Al met al denk ik dat Dacia met de Sandero een scherp aanbod heeft.”

 

“In de basisuitvoering is hij robuuster en stoerder dan hij ooit was”, zo vindt Autovisie. Er is ook lof voor het multimediasysteem en de mogelijkheid om je telefoon op allerlei manieren te verbinden met de auto: “Slim gedaan van Dacia”, klinkt het daarop. De conclusie over de Dacia Sandero Stepway is helder: “Een goed voortborduursel op het succes dat al was gelegd en dat waarschijnlijk de komende jaren alleen nog maar groter gaat worden”.

“In de basisuitvoering is de Dacia Sandero robuuster en stoerder dan hij ooit was”

zo vindt Autovisie. Er is ook lof voor het multimediasysteem en de mogelijkheid om je telefoon op allerlei manieren te verbinden met de auto: “Slim gedaan van Dacia”, klinkt het daarop. De conclusie over de Dacia Sandero Stepway is helder: “Een goed voortborduursel op het succes dat al was gelegd en dat waarschijnlijk de komende jaren alleen nog maar groter gaat worden”.

Dacia Sandero: compleet en voordelig

Waar het over prijs gaat, noemt het AD de Dacia Sandero Stepway 'een verademing in de huidige autowereld en 'één van de voordeligste auto’s die je nieuw kunt kopen'. Verder verbaast de krant zich over de uitgebreide opties in combinatie met de aantrekkelijke prijs, wat leidt tot de conclusie "als het gaat om ‘waar voor je geld’ kunnen de meeste automakers nog veel van Dacia leren.”
 
Ook Autowereld is onder de indruk en steekt dat niet onder stoelen of banken. Ze zijn 'de eerste minuten verbluft vanwege alle luxe die in de Dacia Sandero Stepway te vinden is'. De conclusie: de Dacia Sandero Stepway 'heeft aan uitstraling gewonnen'.
 
“Gaandeweg is Dacia er steeds beter in geworden om zaken terug te brengen tot de essentie”, dat vindt Autozine. Zij mochten de Dacia Sandero testen en prijzen vooral hoe compleet en voordelig deze is: “Dacia biedt voldoende van alles, maar dan tegen een lagere prijs”.

Ruimer en veiliger

De review van ANWB is al even lovend. Dat blijkt uit de volgende zin: “Met de Sandero heeft Dacia puik werk geleverd: de compacte gezinsauto is ruimer en veiliger dan voorheen en hij rijdt een stuk prettiger.”
 
Tot slot verscheen ook op nu.nl een positief testverslag. Zij schrijven over een 'no-nonsense auto' die 'verrassend veel biedt voor weinig geld'.
We hadden het zelf allemaal niet beter kunnen zeggen.