Schakel over naar een zuinige automaat

Bekijk onze modellen met comfortabele automaat.

Automaat: Gewoon. Goed.

Dacia biedt comfort, tegen een betaalbare prijs. En dat geldt dus ook voor onze modellen met automaat. Die rijden soepel, zuinig en comfortabel. Ben jij op zoek naar een fantastische rij-ervaring tegen een Dacia-prijs? Bekijk dan onze versies met automaat hieronder.

SANDERO
vanaf € 17.500,00
SANDERO TCe 100 ECO-G Essential

SANDERO Stepway
vanaf € 20.500,00
SANDERO Stepway TCe 100 ECO-G Stepway Essential

JOGGER HYBRID 140
vanaf € 29.650,00
JOGGER HYBRID 140 HYBRID 140 Expression 5-zits

NIEUWE DUSTER
vanaf € 25.590,00
NIEUWE DUSTER Essential ECO-G 100

Dacia Duster automaat

wat is een EDC-automaat?

De EDC-automaat zit bijvoorbeeld in onze Dacia Duster. EDC staat voor: Efficient Dual Clutch en is een van de meest hoogstaande zestrapsautomaten uit de auto-industrie. De automaat levert betere prestaties dan ‘gewone’ automaten en heeft een lager brandstofverbruik. En dus ook een lagere CO2-uitstoot. Met deze automaat trek je snel en vloeiend op, zeer praktisch als je even snel moet versnellen of inhalen. Wel zo veilig ook!

Dacia Sandero automaat

Wat is een CVT-automaat?

Naast de EDC voor de Duster hebben we een CVT-automaat in de Sandero en Sandero Stepway gebouwd. De CVT-automaat schakelt traploos. Je rijdt daardoor soepel en stil door het dynamische stadsverkeer en zoeft relaxt over de snelweg. Sta je een keertje in de file en is het stapvoets rijden geblazen? Dan biedt ook deze automaat uitkomst: je hoeft niet steeds de koppeling op te laten komen om een stukje vooruit te rijden. Dat gaat allemaal automatisch.

proefrit in de Stepway
Dacia Spring automaat elektrisch

hoe zit het met elektrische en hybride modellen?

Onze Dacia Spring is elektrisch. En lekker betaalbaar! In een elektrische auto hoef je per definitie niet te schakelen. Eigenlijk rijd je in een elektrische auto altijd automatisch soepel, zuinig én je stoot geen CO2 uit. Daarmee is de Spring een mooi duurzaam alternatief voor benzine of hybride auto’s. Of je gebruikt hem als tweede auto natuurlijk. Speciaal voor de kortere ritjes. Voor de Jogger verwachten we in de loop van 2023 het hybride model te introduceren. En die rijdt ook net zo soepel en stil als een automaat.

Automatisch benieuwd?