DistributieriemWaarom moet de distributieriem worden vervangen?

Als de distributieriem breekt kan er ernstige motorschade worden opgelopen. De kleppen komen dan heel dicht bij de zuiger en het is niet uitgesloten dat deze de zuigers raken. De distributieriem dient preventief te worden vervangen om problemen te voorkomen. Het vervangen van een distributieriem is een nauwkeurige klus, op een vaak moeilijk bereikbare plek, die het beste door onze specialistische monteurs kan worden uitgevoerd. Tevens is er voor het vervangen speciaal gereedschap nodig om er voor te zorgen dat de distributieriem volgens fabrieksvoorschriften wordt afgesteld.

Wanneer moet de distributieriem worden vervangen?
De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers, maar ook door ouderdom, bijvoorbeeld door uitdroging. Dacia schrijft in de meeste gevallen voor om de distributieriem eens per 120.000 km of elke 4 jaar (hetgeen als eerst wordt bereikt) te vervangen. Sommige modellen hebben een afwijkende interval. Wil je weten hoe dat bij je Dacia zit, vraag je dealer naar de interval voor je Dacia.

Wat wordt er allemaal vervangen voor de All-in-prijs?

  • De distributieriem
  • De spanrol(len)
  • De looprol(len)


Wanneer je de distributieriem niet tijdig laat vervangen, kan hij door slijtage breken. Dit kan motorschade en een kostbare reparatie tot gevolg hebben. Wij adviseren je daarom om hier niet al te lang mee te wachten.

> Maak een afspraak