Banden

De juiste banden onder je Dacia, met voldoende profiel, zijn essentieel voor je veiligheid en het brandstofverbruik. Daarnaast kan de rolweerstand van de banden bepalend zijn voor het geluidsniveau welke de betreffende banden produceren.

ZOMERBANDEN
Het rubber van zomerbanden is erg stevig en hard. Zo zijn deze banden bestendig tegen het hete asfalt in de zomer. De warmte van de weg zorgt er namelijk voor dat het rubber van de band ook opwarmt en zachter wordt. Een goede harde zomerband is dus van belang voor een goede grip en betere acceleratie op een warm wegdek. Het profiel van zomerbanden is ongeveer 7 millimeter diep, wat een ‘normaal’ profiel is. Dit profiel en het stevige rubber van zomerbanden geeft extra goede grip bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. Bij lagere temperaturen verruil je de zomerbanden voor winterbanden.

WINTERBANDEN, ZODRA DE 'R' IN DE MAAND IS. VOOR MEER GRIP EN MINDER SLIP!
Winterbanden zorgen voor een kortere remweg en verbeterende wegligging, omdat je auto meer grip heeft op natte, gladde en besneeuwde wegen. Je herkent winterbanden aan de letter M+S (modder en sneeuw) of aan het ‘sneeuwvlokje’ op de zijkant van de band. Ook vindt je hier een snelheidsaanduiding: Q (160 km/u), T (190 km/u) of H (210 km/u). Bent je reeds in het bezit van winterbanden? Houdt er dan rekening mee dat deze bij een profiel van minder dan 5 millimeter vergelijkbare eigenschappen heeft met een zomerband. Zorg dus dat je tijdig je versleten winterbanden vervangt door nieuwe.

PROFITEER BIJ JE DEALER VAN:

  • A-merk banden: bijvoorbeeld Michelin en Continental
  • Winterbanden zowel set als los verkrijgbaar: kies voor voorgemonteerde banden op stalen velgen of kies voor losse winterbanden
  • Scherpe prijzen: er is al een band vanaf € 39,- en je hebt al een winterbandenset vanaf € 595,- excl. montage op de auto.
  • Opslag: vraag naar de mogelijkheden voor het opslaan van je zomer- / winterbanden
     


Maak een afspraak