Je bekijktDacia.nl

Op roadtrip met de Dacia Duster

De afgelopen jaren knijpen Oene Kingma, zijn vrouw en ook zijn zus er elke zomer tussenuit met hun Dacia Duster en caravan. Ze maken tijdens de vakantie gedurende vier weken vele kilometers door heel wat Europese landen en ontdekken zo steeds meer nieuwe plekken. 

Om de twee dagen zetten ze de caravan en Dacia Duster ergens anders neer en komen ze met mooie herinneringen weer veilig thuis. Dit jaar rijden Oene, zijn vrouw en zus heel wat steden in Europa af.

Stoere auto
Al vijf jaar is Oene de trotse eigenaar van een Dacia Duster, waardoor ze al jaren veel van het buitenland hebben mogen bewonderen. “De Dacia Duster vind ik een stoere auto voor een betaalbare prijs. En, een fijne en sterke auto die met gemak mijn caravan trekt. Met de Dacia Duster is het ontspannen rijden.”
 

Favoriete vakantieland
Oenes favoriete vakantieland is Frankrijk, dit voelt voor hem echt als thuiskomen. Hij heeft al veel van het land mogen zien en het is volgens hem, samen met Italië, een fijn land om met de caravan doorheen te rijden. De Dacia Duster is voor Oene en zijn familie hét middel om de roadtrip te maken. Vorig jaar zijn ze voor het eerst door Istrië gereden en, sinds zijn dochter in Londen woont, maakt Oene met zijn Dacia ook wel eens een tripje naar Engeland.
 

13 plekken in 28 dagen
Het fijne aan reizen met de caravan vindt Oene dat je kan gaan en staan waar je wilt, want drie weken lang in een all-inclusive op dezelfde plek verblijven is niks voor hem. Omdat zijn vrouw in het onderwijs werkt, zijn ze verplicht om er tijdens de schoolvakanties op uit te gaan. Deze drukte zorgt er wel voor dat ze tegenwoordig overal een plekje moeten reserveren. Iets minder spannend, zegt Oene, maar het blijft voor hem heerlijk om zo veel mogelijk verschillende plekken te bezoeken.
 

Dit jaar is de roadtrip begonnen in Winterberg en rijden ze in 28 dagen via Dresden, Praag, Graz, Plitvice-meren, Zadar, Split, Dubrovnik, Bari, Napels, Montecatini, Verona, München, en Koblenz weer naar huis.

Dacia roadtrip
Dacia roadtrip

Roadtrip-avonturen
Tijdens de roadtrip hebben ze al heel wat avonturen mogen meemaken. Zo vertelt hij: “De camping bij de Plitvice-meren in Kroatië is een natuurcamping bovenop een heuvel. De weg ernaartoe is modderig, daar moet je écht autorijden. Zeker met een caravan erachter.” Of het overal lekker weer is? Dat zeker niet. Ondanks dat Oene nu met ruim 35 graden vlakbij Split onder de schaduw van een boom verblijft, hebben ze in Oostenrijk wel anders meegemaakt: “Daar hebben we in verschrikkelijk noodweer een bergpas over

gestoken. Slagregen, hagel, modderstromen, omgevallen bomen. Soms was het zicht maar een paar meter. Maar de Duster heeft zich er uitstekend doorheen geslagen. Met mij aan het stuur natuurlijk.”
 

De mooiste plekken
De mooiste steden die Oene tot nu toe gezien heeft zijn Dresden en Praag, mede door de lange geschiedenis en leuke bezienswaardigheden. Maar ook de zonsondergang van Zadar in Kroatië mag niet worden overgeslagen volgens Oene, want deze is volgens hem wonderschoon. “Als ik weer thuis ben, dan weet ik pas echt wat ik het allermooist van de reis vond, er is nu nog zoveel te zien”.
 

Op de planning staat nu onder andere nog Napels. Dankzij schrijfster Elena Ferrante zijn ze erg benieuwd naar wat de stad te bieden heeft. In haar boek ‘Het Napels’ beschrijft ze genoeg plekken in de stad die ze kunnen verkennen.

Nieuwe vakantieplannen
In de toekomst zou Oene graag nog een keer naar Schotland willen: “Het landschap is daar heel mooi. Het is een mysterieus land, met mooie stille meren. Ook loopt er een hele mooie kustweg waar je met de auto langs kunt rijden.”
 

Toch vindt Oene het toch wel lekker om aan het eind van de road trip weer thuis te komen. Zo zegt hij dat de enige zekerheid van thuiskomen is, dat je weer kunt beginnen met nieuwe plannen uitstippelen. “Ik ben altijd bezig met nieuwe vakantieplannen.”

Dacia roadtrip
 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie