Je bekijktDacia.nl

Een droomreis met de Dacia Duster

“WAUW!”, was onze eerste reactie toen we bovenstaande foto tegenkwamen tussen alle reacties op onze Facebookpagina. André deelde een aantal prachtige foto’s van de rondreis die hij samen met zijn vrouw heeft gemaakt langs de Noorse fjorden. Drie weken lang reisden zij met hun Dacia Duster en caravan over de Noorse bergpassen. Wij waren natuurlijk ontzettend nieuwsgierig hoe dat ging! Lees je mee met het verhaal van André?

De eerste vraag die altijd bij ons opkomt wanneer we één van jullie spreken is: “Waarom heb je gekozen voor een Dacia?”. André vertelt dat hij samen met zijn vrouw op zoek was naar een alternatief voor de Renault Scénic. “We rijden in verhouding niet zo heel veel, dus we vonden een Renault Scénic wat te duur. We hebben eerst een tweedehands Dacia geprobeerd, van de eerste serie.” 

Dacia Duster bij een Fjord
Dacia Duster met caravan

10 jaar Dacia

En toen? Hoe vonden jullie dat? “Dat beviel zo goed! Op uitnodiging van Dacia zijn we toen naar de AutoRAI gegaan, waar destijds de 10 jaar Dacia actiemodellen stonden. Daar besloten we om de Dacia Duster aan te schaffen. We hebben een caravan, dus we moesten wel een auto hebben die de caravan kon trekken. De caravan paste er precies goed achter en de Duster heeft genoeg kracht om ‘m te trekken zonder echt zwaar te worden.


Afgelopen zomer heeft André met zijn vrouw een drieweekse rondreis gedaan langs de Fjorden in Noorwegen. André: “De kinderen zijn inmiddels wat ouder dus die gaan niet meer mee. Vroeger waren we gebonden aan wat meer vastigheid door de kinderen, dan konden we niet elke dag de spullen pakken en verder reizen. De afgelopen jaren zijn we wat meer gaan reizen, dat kan nu makkelijker omdat de kinderen uit huis zijn.”

Noorse Fjorden

Hoe was het om drie weken langs de Noorse fjorden te rijden? “Ontzettend mooi! We zijn in  Denemarken gestart, om daar de boot te nemen naar Oslo. Daar zijn we een aantal dagen gebleven, om daarna richting het Fjordengebied te rijden. We stonden overal maar twee á drie dagen omdat we graag veel van de omgeving wilden zien. Soms reden we stukken van 100 – 150 km. Maar als we naar de andere kant van de fjord reden, was dat maar 28 km.”

Dacia Winter

“De Dacia Duster leent zich erg goed om een rondreis te maken, smalle weggetjes zijn geen probleem en ook de oude bergpassen kon de Duster makkelijk aan.”

Dacia Duster

Erop uit met de tent

We zijn ook erg benieuwd naar wat André het meest bijzondere vond van de reis. “We hebben twee dagen een rondrit gemaakt over een bergpas in het Fjordengebied die erg toeristisch is. Dit was erg mooi! We konden niet overal met de caravan komen, dus dan lieten we de caravan staan en namen we de tent een nachtje mee. De Dacia Duster leent zich erg goed om een rondreis te maken, smalle weggetjes zijn geen probleem en ook de oude bergpassen kon de Duster makkelijk aan.”


Dat klinkt als een mooie reis, André. We zijn benieuwd of je nog een nieuwe reis in de planning hebt staan met je Duster? “Schotland staat nog op ons lijstje, of Spanje en Portugal. Dat gaan we natuurlijk weer in onze Dacia Duster doen. Met de cruisecontrol en de caravan erachter rijdt dat heel erg prettig. “


We wensen André en zijn vrouw nog veel plezier in hun Dacia Duster! Op nog veel mooie reisjes.. Heb jij ook een mooi verhaal? We vinden het altijd erg leuk om jullie verhalen te horen! Jullie kunnen ons een bericht sturen via de Facebookpagina van Dacia Nederland.

 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie