Je bekijktDacia.nl

Hoeveel bespaar jij met een Dacia Bi-Fuel uitvoering?

Dacia heeft sinds kort hun populairste modellen uitgebracht in Bi-Fuel uitvoeringen. Rijden op Bi-Fuel is zeer eenvoudig, maar het grootste voordeel is: rijden op Bi-Fuel is ook goedkoper dan rijden in een benzinevoertuig. Ben jij ook benieuwd naar wat rijden op Bi-Fuel inhoudt en wat het voor jou kan betekenen? Lees vooral verder.

Logan MCV

Wat houdt Bi-Fuel in?

Bi-Fuel houdt in dat een auto de mogelijkheid heeft om op twee soorten brandstof te rijden. Als je de auto start begint hij met benzine, hierna schakelt hij automatisch over op LPG. Maar nu hoor ik je denken, wat is LPG? LPG staat voor autogas, dit kan bestaan uit aardgas of biogas. Autogas wordt ook wel aangeduid als LPG of CNG (compressed Natural Gas). Het is een fossiele brandstof die ontstaat uit resten van organisch materiaal, bijvoorbeeld planten of dieren. Autogas is minder lucht vervuilend, dit maakt het Bi-Fuel voertuig minder milieubelastend.

Lees meer over Bi-Fuel

Voordelen

Na een klein beetje onderzoek, kom je er al snel achter dat een Bi-Fuel Voertuig veel meer verbruikt dan een benzine- of diesel voertuig, hoe kan het dan dat je alsnog goedkoper uit bent? LPG is een stuk goedkoper ten opzichte van benzine of diesel, dit kan soms een euro per liter schelen. Uit onderzoek is gebleken dat je bij 5000 km per jaar voordeliger uit bent. Nu rijdt een gemiddelde Nederlander 13.000 km per jaar, dat wil zeggen dat na ongeveer 5 maanden rijden je al voordeliger uit bent aan de pomp. De Dacia Bi-Fuel auto’s zijn niet alleen goedkoper in de aanschaf ten opzichte van de benzinevoertuigen, maar ook nog eens minder lucht vervuilend. In vergelijking met benzinevoertuigen is de uitstoot C02 tot wel 21% minder en de fijnstof tot 81%, een groot verschil. Je wordt dus niet alleen de beste vriend van je eigen portemonnee, maar ook nog eens van het milieu.

Ben jij benieuwd wat jij kan besparen? Dacia heeft een handige calculator gemaakt waarbij je in één oogopslag kan berekenen.

Bereken je voordeel
Sandero
Duster

Steeds populairder

De Bi-Fuel voertuigen wordt steeds populairder. Waar mensen voorheen laadruimte moesten opofferen voor een extra tank waar het autogas in opgeslagen kon worden, is dit nu niet meer het geval. Bij de nieuwe Bi-Fuel auto’s is deze tank al ingebouwd, op de plek waar voorheen het reserve wiel zat. Op het moment dat je toch met een lekke band langs de weg komt te staan, beschikt de auto over een reparatieset voor een tijdelijke oplossing. Mocht dit niet genoeg zijn, heeft u de eerste drie jaar garantie met de Dacia route service. Het tanken van autogas is ook steeds gemakkelijker. Waar dit voorheen maar op enkele plekken mogelijk was, is nu bijna elk tankstation langs de snelweg uitgerust met een LPG-pomp. Geen paniek als je geen LPG-pomp tegenkomt als er getankt moet worden, je kan namelijk ook met een lege autogastank rijden. De auto schakelt dan automatisch over op benzine en kan jij de rit vervolgen.

 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen