Je bekijktDacia.nl

Geld besparen en schoner rijden met de Dacia Bi-Fuel modellen

Dacia heeft de populairste modellen uitgebracht in Bi-Fuel uitvoeringen. Rijden op Bi-Fuel is schoner en goedkoper dan rijden op benzine.

Logan MCV

Wat betekent Bi-Fuel?

Bi-Fuel betekent dat een auto de mogelijkheid heeft om op 2 soorten brandstof te rijden. De auto start op benzine en schakelt vervolgens automatisch over op LPG. LPG staat voor autogas. Dit kan bestaan uit aardgas of biogas. Autogas wordt ook wel aangeduid als LPG of CNG (compressed Natural Gas). Het is een fossiele brandstof die ontstaat uit resten van organisch materiaal. Bijvoorbeeld planten of dieren. Autogas is minder luchtvervuilend. Dit maakt een Bi-Fuel model minder milieubelastend.

Lees meer over Bi-Fuel

Voordelen

Een Bi-Fuel model verbruikt iets meer dan een benzine- of dieselauto. Toch ben je goedkoper uit, want LPG is een stuk voordeliger ten opzichte van benzine of diesel. Dit kan soms wel een euro per liter schelen. Rijd je meer dan 5000 km per jaar ? Dan ben je al voordeliger uit. (Een gemiddelde Nederlander rijdt 13.000 km per jaar.)

De Dacia Bi-Fuel auto’s zijn niet alleen goedkoper in de aanschaf ten opzichte van de benzinevoertuigen, maar ook nog eens minder luchtvervuilend. In vergelijking met benzine-auto's is de CO2-uitstoot tot wel 21% minder en de fijnstof-uitstoot tot 81%. Een groot verschil.

Ben jij benieuwd wat jij kan besparen? Gebruik nu de handige calculator.

Bereken je voordeel
Sandero
Duster

Steeds populairder

De Bi-Fuel modellen van Dacia worden steeds populairder. Waar mensen voorheen laadruimte moesten opofferen voor de extra gastank, is dit nu niet meer het geval. Bij de nieuwe Bi-Fuel auto’s is deze tank al ingebouwd, op de plek waar voorheen het reservewiel zat. Kom je toch met een lekke band langs de weg te staan? Dan beschikt de auto over een reparatieset voor een tijdelijke oplossing. Mocht dit niet genoeg zijn, dan valt deze reparatie onder de eerste 3 jaar garantie van de Dacia route service.

 

Het tanken van autogas kan op veel plekken. Veel tankstations langs de snelweg zijn uitgerust met een LPG-pomp. En, geen paniek als je geen LPG-pomp tegenkomt, je kan namelijk ook met een lege autogastank rijden. De auto schakelt dan automatisch over op benzine, zodat jij de rit kan vervolgen.

 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie