Je bekijktDacia.nl

Bereid je Dacia voor op de herfst

Het is weer tijd om jezelf én je Dacia goed voor te bereiden op het najaar. Daarom hebben we wat handige tips voor je op een rijtje gezet, die je helpen om ook in de herfst nog veiliger van A naar B te rijden.

Dacia Duster off-road

Veilig van A naar B met deze handige tips

1. Check je banden

 

We weten allemaal dat we in de winter aan onze winterbanden moeten denken, maar ook in de herfst zijn de juiste banden van groot belang. Zo kan kou de druk op de autobanden veranderen. Het is aan te raden om de bandenspanning regelmatig te controleren en aan te passen naar de geadviseerde bandenspanning. Ook is het profiel van je banden belangrijk. Het bandenprofiel bepaalt hoeveel grip je hebt op de weg. Een goede profieldiepte is onmisbaar als de weg glad is door vorst, bladeren of regen. Is het onder de +7º graden? Dan is het tijd voor winterbanden.

 

 

2. Check je ruitenwissers

 

Goed zicht op de weg is altijd belangrijk, zeker als de regen met bakken uit de hemel valt. Controleer regelmatig of je ruitenwissers nog optimaal werken. Om je ruitenwissers extra te beschermen kun je Rain Protect op je ruit doen, dit zorgt ervoor dat water zich niet meer kan hechten aan de ruit. Hierdoor verdwijnt het water uit het gezichtsveld, ongeacht of het regen, sneeuw of hagel is. Dankzij deze technologie wordt het zichtveld verbeterd. Meer informatie over Rain Protect? Ga dan langs de dichtstbijzijnde Dacia-dealer.

3. Check je verlichting

 

Het wordt in de ochtend steeds wat later licht, en in de avond steeds wat eerder donker. Goede zichtbaarheid is hierbij cruciaal. Zorg er dus voor dat je verlichting het goed doet en dat je lampen niet vuil zijn. Tot slot is het belangrijk dat je je lampen altijd (op tijd) aan zet.

 

 

4. Voorkom en verhelp beslagen ruiten

 

In het najaar heb je sneller last van beslagen ruiten omdat de lucht dan vaak vochtig is. Hoe ga je hier het beste mee om? Het liefst voorkom je natuurlijk slecht zicht door beslagen ruiten. Dit kan door de ruiten goed schoon te houden, dan beslaan deze minder snel. Mochten je ruiten toch beslagen zijn, dan is de airco de oplossing. Doe dit als volgt: zet met draaiende motor je airco aan en zet de ventilator eerst op de laagste stand totdat de motor warm is. Richt vervolgens de blazers op de voorruit en zet de ventilator op de hoogste stand en de verwarming op de warmste stand. Op deze manier zijn je ruiten in no time weer schoon.

Dacia Duster off-road interieur
Dacia Duster off-road locaties

5. Bereid jezelf voor op een laagstaande zon

 

Zon is niet het eerste waar je aan denkt bij herfst; toch is een zonnebril niet overbodig. In het najaar staat de zon lager aan de horizon. Laagstaande zon zorgt ervoor dat het licht meer weerkaatst wordt, dit belemmert je zicht. Neem dus ook in de herfst je zonnebril mee op pad.

 

Ondanks de soms wat onstuimige weersomstandigheden is de herfst natuurlijk een mooi en kleurrijk seizoen dat erg geschikt is voor een mooie autorit door de natuur. Kortom, ga er lekker op uit.

 

Ben jij al klaar voor de herfst?

 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie