Je bekijktDacia.nl

De 5 mooiste routes in Nederland vanuit je Dacia

Toerist in eigen land? Laat je verrassen door de betoverende landschappen van
Nederland. Rijd met je Dacia langs indrukwekkende natuurgebieden, oude dorpen
en kastelen, spectaculaire bouwwerken en mooie musea. Met deze 5 routes
bewonder je de mooiste plekjes van Nederland.

Alt Image C29

1. De Deltawerken in Zeeland

Ben je in voor een wat langere roadtrip? Neem dan de Deltaroute. Deze 310 kilometer lange route brengt je langs alle 13 deltawerken en loopt voor een groot deel over de snelweg. Zeeland is ideaal om leuke roadtrips te maken langs zee, historische havenstadjes en mooie vissersdorpjes. Sluit de dag af met een bezoek aan het eeuwenoude Middelburg of ga naar Vlissingen voor een drankje aan de oevers. Zie jij jezelf al genieten van het uitzicht in je Dacia?

2. Het meest bekende natuurgebied: De Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied om doorheen te rijden met je Dacia. Op de Veluwe heb je bijvoorbeeld het Nationaal Park de Hoge Veluwe waar je geniet van de prachtige natuur. Fiets je graag door de natuur? Met de handige fietsendrager van de Dacia Logan MCV Stepway neem je gemakkelijk fietsen mee. Crossfietsen, racefietsen, mountainbikes. You name it. Het kan allemaal mee! Ook kun je tijdens je trip over de Veluwe gemakkelijk een uitstapje maken naar Paleis ‘t Loo om je in koninklijke sferen te wanen. Voor de cultuurliefhebbers is het leuk om een bezoek te brengen aan het Kröller Müller Museum.

Alt Image C29
Alt Image C29

3. Salland Route langs Deventer en Zwolle

Voor de perfecte combinatie tussen natuur en cultuur is de Sallandroute een hele geschikte. Tijdens deze route rijd je door het Sallands heuvelgebied, perfect om onderweg te stoppen voor bijvoorbeeld een gezellige picknick. Het gebied rondom de IJssel was vroeger een welvarend gebied. Kooplieden uit onder meer Deventer, Zutphen, Kampen en Zwolle dreven handel met Scandinavische landen. Je ziet hierdoor onderweg een prachtige combinatie van oude molens, kastelen, landhuizen en hele oude boerderijen.

4. Mergellandroute in Zuid-Limburg

Wanneer je de Mergellandroute rijdt, voelt het alsof je in het buitenland bent. Geniet van een totaal andere cultuur met heuvels, kalksteenafgravingen en Bourgondische kastelen. De ruïne van het kasteel op de Heunsberg en de gemeentegrotten zijn leuke excursies in Valkenburg. De Amerikaanse begraafplaats bij Margraten vormt een indrukwekkend monument ter nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog. Vergeet niet de mooie stad Maastricht, waar je van de Limburgse levensstijl kunt genieten én waar je een kijkje kunt nemen bij het Drielandenpunt.

Alt Image C29
Duster

5. Kastelenroute van Friesland

Wist je dat Friesland over wel vijftig kastelen, sloten en landhuizen beschikt? Een aantal van deze zogenoemde ‘stinzen en staten’, (ook wel bekend als kastelen) buitenplaatsen en landgoederen, zijn het bezoeken zeker waard. Er zijn maar liefst zes kastelen die samen de Friese kastelentour vormen. Ga eens met het hele gezin op een echte historische roadtrip, waarbij je een kijkje neemt in het Friesland van vroeger. Rijden jullie liever langs het water? Dan is de Friese Merenroute geschikt. Friesland bevat talloze wateren waarlangs het prachtig is om te rijden. Met deze route rijd je dwars door het watersportparadijs en zie je charmante oude stadjes.

Genoeg opties dus om een prachtige trip door Nederland te maken. Wat is jouw favoriete roadtrip? Ga jij vaak op pad met je Dacia? Laat het ons weten in een reactie, we zijn benieuwd naar jouw foto’s! 📸

 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie