Je bekijktDacia.nl

De 4 beste carhacks op een rijtje

Introductie

De modellen van Dacia zijn voorzien van allerlei technische gemakken. Naast deze technische gemakken hoorden we van verschillende Dacia-rijders dat zij nog wel een aantal trucjes wisten om het onderhouden en het rijden in een Dacia nóg gemakkelijker te maken. We hebben 4 van deze handige tips voor je op een rijtje
gezet. 

Alt Image C29

Een hondvriendelijke auto

Tip 1: Zo maak je de auto haarvrij

Bij veel mensen krijgt de trouwe viervoeter een plekje in de achterbak of mag de hond royaal gaan liggen op de achterbank. Gezellig! Maar die achterblijvende hondenharen in de autobekleding zijn minder leuk. Tip: neem de bekleding af met een vochtige ramenwisser en de auto is weer haarvrij. 

Ook zijn er verschillende vloermatten beschikbaar, deze beschermen het interieur van de auto. In de accessoirelijsten per model lees je meer over alle beschikbare accessoires voor jouw Dacia.

 

Tip 2: Zo creëer je een royale plek voor de hond

Na een modderige boswandeling laat die kwispelende vriend vaak meer achter dan alleen haren. Gelukkig bestaan er speciale hondendekens en zelfs honden-hangmatten voor in de auto die het vuil opvangen. Deze zijn gemakkelijk te bevestigen en schoon te maken. Bovendien zijn ze heerlijk comfortabel, woef! Voor perfecte bescherming van de originele bekleding van de auto zijn er afneembare stoelhoezen. Deze zijn op maat gemaakt, makkelijk aan te brengen en schoon te maken.

Makkelijk in & uit

Tip 3: Zo open je de auto zonder sleutel

Oh jee, je hebt je handen vol en je kunt niet bij de autosleutel om de auto te openen. Wij kennen dat gevoel. De Dacia Duster is daarom voorzien van een Handsfree Card*. Hierdoor hoef je alleen de sleutel in je zak te hebben, naast de auto te staan en de auto gaat vanzelf van het slot!

 

Tip 4: Zo maak je zelf een parkeer-assistent

Zet je de auto het liefst binnen, maar is de garage wat krap? Geen probleem! Wanneer je geen achteruitrijcamera hebt, maak je heel gemakkelijk je eigen parkeer-assistent. Hang een tennisbal aan een touwtje op de plek waar je niet verder achteruit kan. Zo word je gewaarschuwd op het juiste moment. Raakt de bal de achterruit? Dan kun je niet verder achteruit.

We zijn benieuwd of jullie nog meer handige trucs kennen. Heb jij nog een tip om autorijden leuker én makkelijker te maken? Laat het hieronder in een reactie weten.  

 

*Genoemde optie verkrijgbaar tegen meerprijs.

Alt Image C29
 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie