Terug naar overzicht Sandero

Dacia Sandero

Modelinformatie Terug naar overzicht Sandero

Veiligheid

Veiligheid voor alles. Dus is de Nieuwe Sandero uitgerust met effectieve passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen, waarvoor gebruikgemaakt is van de expertise van Renault.

ABS

In combinatie met het antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt de noodstopbekrachtiging voor stabiliteitscontrole en de optimalisatie van de remafstand.

ESC

ESC (Electronic Stability Control) ofwel elektronische stabiliteitscontrole is een actieve antislipveiligheidsvoorziening, die voor betere wegligging van de auto zorgt.

Cruise control

Dankzij de cruise control is de maximaal te rijden snelheid in te stellen, voor veilig en rustig autorijden. De cruise control is in te schakelen via een knop op het dashboard. De snelheid is in te stellen via een schakelaar op het stuurwiel.

Cruise control

De cruise control vergemakkelijkt het autorijden doordat deze een constante snelheid aanhoudt, zonder dat daarvoor het gaspedaal ingedrukt hoeft te worden.

Driepuntsveiligheidsgordels voor en achter

In hoogte verstelbare veiligheidsgordels, op de Lauréate.

In hoogte verstelbare hoofdsteunen vóór

Voor het comfort van alle passagiers zijn de hoofdsteunen in hoogte verstelbaar, vanaf Ambiance

Airbag bestuurder

Standaard op alle versies.

Passagiersairbag

Als u op de plaats van de voorpassagier een kinderzitje wilt plaatsen, vergeet dan niet om de airbag van de voorpassagier uit te schakelen. Een eenvoudige handeling voor maximale veiligheid.

Frontairbags en zijairbags

Beschikbaar op alle versies

ISOFIX-bevestigingssysteem voor kinderzitjes

Op de twee buitenste zitplaatsen van de achterbank kan door middel van het ISOFIX-bevestigingssysteem veilig een kinderzitje worden geplaatst. In het midden is een universeel kinderzitje te installeren.

SBR (Seat Belt Reminder) bestuurder

Geluidssignaal en visueel signaal op het dashboard wanneer de bestuurder geen veiligheidsgordel draagt.