Terug naar overzicht Logan MCV

Dacia Logan MCV

Modelinformatie Terug naar overzicht Logan MCV

Veiligheid

ABS

In combinatie met het antiblokkeersysteem ABS zorgt de noodstopbekrachtiging voor stabiliteit en een zo kort mogelijke remweg.

ESC

Het ESC-systeem (Electronic Stabilitity Control) met tractiecontrole ASR houdt de stabiliteit van de auto in de gaten. Het is een actieve veiligheidsvoorziening, die voor een koersvaste wegligging van de auto zorgt. 

Cruise control

Met behulp van de cruise control kan de bestuurder een constante snelheid inschakelen en daarmee voorkomen dat de maximum toegestane snelheid wordt overschreden. De cruise control wordt ingeschakeld via een knop op het dashboard. De snelheid wordt ingesteld middels de bediening op het stuurwiel.

Driepuntsveiligheidsgordels voor en achter

Hoogteverstelling voor de veiligheidsgordels, vanaf de Lauréate-uitvoering.

In hoogte verstelbare hoofdsteunen voor en achter

Voor het comfort van alle passagiers zijn de hoofdsteunen in hoogte verstelbaar, vanaf de Ambiance-uitvoering

Airbag bestuurder

Passagiersairbag

Als u op de plaats van de voorpassagier een kinderzitje wilt plaatsen, vergeet dan niet om de airbag van de voorpassagier uit te schakelen. Een eenvoudige handeling voor maximale veiligheid.

Voorairbags en zijairbags

Standaard in alle uitvoeringen

Isofix-bevestigingssysteem voor kinderzitje

Op de twee buitenste zitplaatsen van de achterbank kan door middel van het ISOFIX-bevestigingssysteem een kinderzitje worden geplaatst. Plus de mogelijkheid om in het midden een universeel kinderzitje te installeren.

Waarschuwing vergeten veiligheidsgordels

Visuele en akoestische waarschuwing op het dashboard wanneer de bestuurder of voorpassagier vergeet de veiligheidsgordel om te doen.