Terug naar overzicht Logan MCV

Dacia Logan MCV

Modelinformatie Terug naar overzicht Logan MCV

Techniek

 • Een breed aanbod van motoren

  De nieuwe Logan MCV wordt geleverd met benzine- en dieselmotoren die voor de meest uiteenlopende gebruiksomstandigheden geschikt zijn.

  TCe 90 benzine motor
  Deze benzinemotor is voorzien van een turbo en profiteert van de downsizing-technologie, die het verbruik aanzienlijk verlaagt. Hij levert een vermogen van 90 pk met bij gecombineerd gebruik een zeer gematigd verbruik van 5 l/100 km*.


  dCi 90 diesel motor
  De dCi 90 diesel motor, internationaal geroemd vanwege zijn betrouwbaarheid, rijgemak en prestaties, komt terug in de nieuwe Logan MCV. Met de nieuwe generaties van deze motor profiteren automobilisten van een hoger koppel voor een betere acceleratie. Deze sobere, stille en dynamische dieselmotor biedt uitstekend rijcomfort, een zeer laag brandstofverbruik (3,8 l/100 km*) en is milieuvriendelijk (99 g CO2/km*).

  * Verbruik en uitstoot gehomologeerd volgens de geldende regelgeving.

 • Benzine: TCe 90

  De nieuwe Dacia Logan profiteert van de TCe 90 motor; het nieuwe symbool van de technische perfectie van Dacia. Deze moderne motor combineert rijplezier en rijgemak, laag brandstofverbruik (5,2 l/100 km*) en minder CO2-uitstoot (116 g/km*) voor lagere gebruikskosten.

  De TCe 90 is een zeer geavanceerde turbo benzinemotor met 3 cilinders van 898 cm3 (cilinderinhoud 0,9 l). Hij levert met zijn turbo met zeer korte inertietijd gecombineerd met een variabele kleptiming (VVT: Variable Valve Timing) een vermogen van 90 pk (66 kW) bij 5250 toeren per minuut.

  Dit is een dynamische en vlot reagerende motor, die soepel accelereert dankzij zijn koppel van 135 Nm. Dat is al bij lage toerentallen beschikbaar (90% vanaf 1650 toeren per minuut). Deze motor behoort tot de allerbeste als het gaat om de gunstige verhouding tussen rijgemak en zuinigheid.

  * Verbruik en uitstoot gehomologeerd volgens de geldende regelgeving.