Terug naar overzicht Lodgy

Dacia Lodgy

Modelinformatie Terug naar overzicht Lodgy

Techniek

Lodgy
 • De TCe 115, de motor van een nieuwe generatie

  Innovatief

  De Lodgy wordt geleverd met de nieuwe TCe 115-benzinemotor; de beste technologie die de Renault-groep te bieden heeft. Deze 4-cilinder 16-kleps turbobenzinemotor heeft een inhoud van 1,2 liter en directe inspuiting. Hij levert uitstekende prestaties, heeft goede rijeigenschappen, is zuinig en stoot weinig CO2 uit.

  Zuinig en milieuvriendelijk

  Met de TCe 115 heb je de gebruikskosten van de Lodgy onder controle. Het maximumverbruik van deze motor is slechts 5,8 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 131 g/km bij de Lodgy met 5 zitplaatsen (6,0 l/100 km en 135 g CO2/km voor de versie met 7 zitplaatsen). Om deze prestaties te kunnen leveren, maakt de TCe 115-motor gebruik van een combinatie van efficiënte technieken die gericht zijn op maximaal rendement gecombineerd met een geringe invloed op het milieu. Dat betekent direct voordeel voor de bestuurder, zuinigheid en een lage bijtelling vanwege de geringe CO2-uitstoot.

  Prettig rijden

  Plezier gaat voor alles! Met de TCe 115 heeft de Lodgy een soepele, krachtige en dynamische motor die de nodige trekkracht levert en vlot accelereert.
  Het koppel bedraagt 190 Nm bij 2.000 toeren per minuut. Het motorgeluid is beschaafd.
  Dat zorgt voor meer comfort en stilte, waardoor het rijden minder vermoeiend is.

 • Groot motorenaanbod

  De Lodgy is leverbaar met de nieuwe TCe 115; een nieuwe, sterkere turbomotor met directe inspuiting en lage verbruikscijfers.

  Er zijn twee dieselmotoren op basis van hetzelfde 1.5 dCi-motorblok, dat internationaal wordt geprezen om zijn betrouwbaarheid en prestaties. De dCi 90 en dCi 110 dragen bovendien het label eco² vanwege hun geringe verbruik en lage CO2-uitstoot.

  Betrouwbaarheid zit in de genen van een Dacia, en dat kenmerk is uiteraard doorgegeven aan de Lodgy. Net als de andere leden van de Dacia-familie, profiteert ook de Lodgy van de motoren met de innovatieve technische oplossingen van de Renault-groep.