Terug naar overzicht Duster

De Duster overwint ieder obstakel

De Duster is een echte 4x4 en kan alle terreinen en uitdagingen aan.

Voor zijn afmetingen is de Dacia Duster een lichte en wendbare auto, die op alle terreinen goed presteert en dankzij de hoge zitpositie bovendien beter uitzicht biedt.

De versnellingsbak is voorzien van een korte eerste versnelling** (5,79 km/uur bij 1.000 t.p.m.) die geschikt is voor rijden in ongelijk terrein, optrekken op een helling en/of met een zware lading, en afremmen op de motor op een afdaling.

 

** Voor de 6-versnellingsbakken

Het grote voordeel

De 4x4-techniek van de Dacia Duster is gebaseerd op de erkende expertise van Nissan. Daarmee overwon de auto tijdens de Rallye Aicha des Gazelles in 2013 alle obstakels in de Sahara en bezette de Dacia Duster de complete top-3 (in de crossover-categorie)!

Een auto die alle terreinen aankan

Op snelwegen en bij goede grip op de weg geniet de 4x2-modus de voorkeur. Het koppel wordt dan verdeeld over de twee voorwielen voor een optimaal brandstofverbruik. In de Auto-modus wordt het koppel op alle soorten wegen automatisch verdeeld over voor- en achteras, ongeacht de snelheid en de grip op de weg. Dit biedt u het beste compromis tussen wegligging en tractie.

In de Lock-modus wordt het motorkoppel verdeeld over de vier wielen om op moeilijk begaanbare punten en in ongelijk, modderig of zanderig terrein ieder obstakel te kunnen overwinnen. De motor en remmen functioneren dan op een manier die is aangepast aan het 4x4-gebruik.

De Dacia is voorzien van een grote bodemvrijheid van 21 cm* en bezit alle capaciteiten van een 4x4, zoals een aanrijhoek van 29,3°, 23° tussen de assen en 34,9° voor de afrijhoek. Door zijn structuur kan de auto alle omstandigheden en wegen aan. En dankzij de intuïtieve 4x4-bediening past hij zich aan iedere situatie aan, zodat veiligheid is gegarandeerd.

Wat wilt u nog meer van een 4x4?

 

*20,5 cm voor 4x2 uitvoeringen