Terug naar overzicht Dokker

Dacia Dokker

Modelinformatie Terug naar overzicht Dokker

Veiligheid

Veiligheid gaat voor alles. Om je op alle ritten te beschermen, is de nieuwe Dacia Dokker uitgerust met effectieve passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen, waarbij Dacia gebruikmaakt van de expertise van Renault op dit terrein. 

ABS met AFU

In combinatie met het antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt de noodstopassistent (AFU) voor stabiliteit tijdens het remmen en wordt de remafstand geoptimaliseerd.

ESC

ESC (Electronic Stability Control, elektronische stabiliteitscontrole) is een actieve veiligheidsvoorziening die ervoor zorgt dat de auto de door de bestuurder ingezette rijrichting aanhoudt en er niet van afwijkt. 

Snelheidsbegrenzer

Met de snelheidsbegrenzer is de maximumsnelheid van een auto in te stellen. Om deze functie te activeren, dien je de knop ON in te drukken, die zich onder aan de middenconsole bevindt. De gewenste snelheid kan vervolgens ingesteld worden met de +/- knop op het stuur. Op het dashboard worden het cruisecontrol-pictogram en de gekozen snelheid weergegeven.

Driepuntsveiligheidsgordels voorin en achterin

In hoogte verstelbare veiligheidsgordels, vanaf de Ambiance-uitvoering.

In hoogte verstelbare hoofdsteunen vóór

Voor het comfort van alle passagiers zijn de hoofdsteunen in hoogte verstelbaar.

Passagiersairbag

Als je op de plaats van de voorpassagier een kinderzitje wilt plaatsen, vergeet dan niet om de airbag van de voorpassagier uit te schakelen. Een eenvoudige handeling voor maximale veiligheid.

ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitje op drie zitplaatsen van de achterbank