Terug naar overzicht Dokker

Dacia Dokker

Modelinformatie Terug naar overzicht Dokker

Techniek

Dokker Van techniek

Een grote keuze in motoren

De Dokker biedt keuze uit benzine- en dieselmotoren die voldoen aan alle eisen van de bestuurders, in alle landen en in alle mogelijke omstandigheden.

Er zijn twee benzinemotoren leverbaar: de 1.6 MPI, betrouwbaar, beproefd en laagdrempelig. En de TCe 115, de geheel nieuwe turbobenzinemotor met directe inspuiting, voor nog meer vermogen en lage gebruikskosten.

Voor dieselmotoren zijn er twee uitvoeringen met hetzelfde 1.5 dCi-motorblok, internationaal geroemd vanwege zijn betrouwbaarheid en prestaties. De dCi 75 en de dCi 90 hebben het Dacia eco²-label, dat garant staat voor laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot: 4,5 l/100 km en 118g CO2/km.

 

De TCe 115, een motor van de nieuwe generatie

Innovatief

De Dokker TCe 115: de beste technologie van de Renault Groep. Dit is een uitstekend presterende 1,2-liter benzinemotor met directe inspuiting, vier cilinders en zestien kleppen, die garant staat voor prima prestaties, een plezierig rijgedrag en een bescheiden verbruik en CO2-uitstoot.

Zuinig en ecologisch verantwoord

Met de TCe 115 houdt je de gebruikskosten in de hand. Het brandstofverbruik komt niet boven de 6,2 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 135 g/km*. Om deze prestaties te kunnen leveren, is in de TCe 115-motor een combinatie van meerdere technologieën toegepast die zowel doeltreffend als betaalbaar zijn en die er volledig op gericht zijn de energiezuinigheid van de motor te verbeteren en de gevolgen voor het milieu te beperken.

Concreet voordeel voor de bestuurder: een laag brandstofverbruik en een lagere CO2-heffing.