Je bekijktDacia.nl

Extra BPM

Profiteer nu! Vanaf september betaal je extra bpm op veel modellen

Alt Image C29

Extra BPM

Bpm is een aanschafbelasting die je betaalt als je een nieuwe auto koopt en is grotendeels afhankelijk van de CO2-uitstoot. Per 1 september wordt het verbruik en onder andere de CO2-uitstoot van auto’s volgens een nieuwe testmethode gemeten. Deze nieuwe WLTP-testmethode resulteert in een nieuwe CO2-uitstoot. De resultaten van deze WLTP-test worden teruggerekend naar de NEDC 2.0 waarde. Voor veel modellen stijgt de CO2-uitstoot. Deze nieuwe CO2-waarden worden gebruikt voor de bpm berekening. Voor veel modellen ga je in verband met de hogere CO2-uitstoot hierdoor soms wel duizenden euro’s extra bpm betalen.

 

Dacia Sandero
Extra BPM tot €3.500,-*

 

Dacia Logan MCV
Extra BPM tot €3.500,-*

 

Dacia Lodgy
Extra BPM tot €4.800,-*

 

Dacia Dokker
Extra BPM tot €4.000,-*

Da's snel verdiend bij de dealer!

Slimme kopers opgelet: 1 september 2018 gaat de tussenfase naar de nieuwe testmethode in. Ook die kan leiden tot een hogere BPM. Het is dus verstandig om voor die datum je nieuwe Dacia aan te schaffen. Hoeveel de extra bpm bedraagt? Dat verschilt per model. Ga jij dit jaar eenvoudig geld besparen? Het is snel verdiend bij de Dacia dealer. Maak dus snel een afspraak en profiteer!

Vind een dealer
Alt Image C29

* Verwachte verhoging van het bpm-bedrag als gevolg van hogere CO2-uitstoot t.o.v. de huidige NEDC CO2-uitstoot. De hogere CO2-uitstoot is het gevolg van de nieuwe homologatie testcyclus wltp, waarna de resultaten van deze WLTP test teruggerekend worden naar de NEDC 2.0 waarde, deze nieuwe CO2-waarden worden gebruikt voor de bpm berekening. De bpm tabel voor 2018 blijft ongewijzigd. De waarden zijn de verwachte verhogingen van het bpm-bedrag, het kan zijn dat de uiteindelijk verhogingen voor de consumentenprijzen afwijken van de verhogingen van het bpm-bedrag. De uiteindelijke aanpassingen van de consumentenprijzen zijn afhankelijk van het te voeren prijsbeleid door Dacia Nederland. Om nog gebruik te maken van de huidige NEDC prijzen dient deze auto uiterlijk voor 1 juni 2018 geproduceerd te zijn. Productie vanaf 1 juni tot eind augustus 2018 dient uiterlijk voor eind augustus 2018 geregistreerd te zijn.

 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen