Je bekijktDacia.nl

Is LPG goedkoper voor particulieren?

Rijden in een Bi-Fuel (LPG) auto is niet alleen zeer geschikt voor zakelijk rijden. Ook als particulier kun jij goedkoper en milieuvriendelijker rijden.

Duster

Maak eenvoudig een berekening

LPG is bij uitstek geschikt voor het rijden van veel kilometers . Het is een prima brandstof als je meer dan 5.000 kilometers per jaar maakt. LPG is ongeveer 1 euro per liter goedkoper en is milieuvriendelijker dan benzine en diesel. Daarnaast kun je lekker snel tanken.

Wil jij weten of jij goedkoper uit bent met een Bi-Fuel model? Maak hier snel en eenvoudig jouw berekening:

Bereken je voordeel

Is het verbruik van LPG hoger?

Ja, het is waar dat dezelfde auto op LPG meer brandstof per kilometer gebruikt dan op benzine. Dit heeft te maken met de energie, ook wel calorische waarde genoemd, van LPG ten opzichte van benzine. In een liter LPG zit wat minder energie dan in een liter benzine.

Ga jij ook in een Bi-Fuel model rijden?

Let wel op het volgende: de hogere motorrijtuigenbelasting en het iets hogere brandstofverbruik. Gelukkig is LPG een veel goedkopere brandstof. Het verschil met benzine is ongeveer 1 euro per liter. Dat komt omdat er een lagere accijns over wordt geheven.

Bekijk de modellen

En blijft rijden op LPG dan goedkoper?

Aangezien de motorprestaties gelijk blijven moet je er simpelweg iets meer van instoppen. Dit is ongeveer 15 - 20%. Dat staat in schril contrast met het grote prijsverschil tussen LPG en benzine. Kortom: op LPG rijden is nog altijd veel goedkoper dan het rijden op benzine.

Kost LPG meer per kilometer?

Het rijden op LPG brengt kosten met zich mee die je snel terugverdient als je meer kilometers rijdt. Bijkomende kosten die je kunt verwachten zijn:

• de motorrijtuigenbelasting (in sommige gevallen valt de auto door de LPG-installatie in een hogere gewichtsklasse) 
• de verzekering en extra onderhoud (bijvoorbeeld een LPG-filter)

 

Nogmaals: je verdient de kosten snel terug door de lagere brandstofkosten en wanneer je meer rijdt dan 5.000 kilometer per jaar.

 

Sandero
 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie