Je bekijktDacia.nl

Trekhaken voor jouw Dacia

Oersterk, robuust en... slim!

Dacia afneembare trekhaak

Waarom een trekhaak van Dacia?

De Dacia trekhaken zijn speciaal ontworpen en ontwikkeld en hebben een perfect esthetische en technische pasvorm. Bovendien doet Dacia een extra veeleisende test; de uithoudvermogen test. Dankzij deze test garandeert Dacia de juiste compatibiliteit tussen de trekhaak en de carrosserie van het voertuig en voorkomt alle risico’s van misvorming van de carrosserie/bumper.

 

Ook de Dacia stekkerbedrading is veilig en gebruikt de elektronica van de auto. Het vermijdt alle risico’s en ook disfuncties dat het nieuwe voertuig als pech zou kunnen erkennen tijdens de diagnose. Bovendien is de Dacia-stekker met module onmisbaar voor de communicatie van de signalen op het dashboard. NB: De stekker die op de markt/internet te vinden is, bevat deze elektronica (kennis) niet.

 

Welke trekhaak is geschikt voor u?

Bij het kiezen van een trekhaak kom je voor een aantal keuzes te staan. Onderstaand een korte uitleg van de betreffende mogelijkheden.

 

Een 7-polige of een 13-polige kabelbundel?


Een 7-polige aansluiting voorziet in de wettelijk verplichte verlichting: richtingaanwijzers, remlicht, mistlamp, achterlicht en kentekenplaatverlichting. Meestal gebruikt voor fietsendrager en kleine aanhanger.

 

Een 13-polige aansluiting heeft daarnaast twee additionele massa-, twee afzonderlijke 12 volt spanning- en twee vrije aansluitverbindingen. Meestal gebruikt voor caravan.

 

Dacia levert op maat trekhaken:

De zogenaamde zwanenhals (standaard) trekhaak is het meest gebruikte model voor een personenauto, het beste compromis tussen prijs en vormgeving. Deze trekhaak wordt aanbevolen bij regelmatig gebruik voor fietsendrager, aanhanger en caravan.

 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en kosten voor je Dacia? Je Dacia-dealer adviseert je graag!

Maak een afspraak
Dacia trekhaak met fietsendrager
 • SubPrefooter Icon

  Altijd iemand uit het netwerk in de buurtMeer dan 75 Dacia-verkooppunten in Nederland

 • SubPrefooter Icon

  24 uur per dag hulpIn Nederland en in Europa

 • SubPrefooter Icon

  Expertise uit het netwerkDuidelijke oplossingen aansluitend op alle situaties

 • SubPrefooter Icon

  Gegarandeerd originele onderdelen6 jaar garantie op alle plaatmetalen onderdelen